Göteborg – världens bästa stad när det regnar

  • 19 februari, onsdag - 16:30-17:45
  • Lindholmspiren 3-5

I Göteborg regnar det i genomsnitt var tredje dag. När staden frågade hur göteborgarna vill fira stadens 400-årsjubileum uttrycktes bland annat önskemål om att komma närmare vattnet och att just regnet skulle ses som en resurs. Med detta tog visionen om att bli världens bästa stad när det regnar form.

Jubileumssatsningen ”Rain Gothenburg”

Kom och lyssna till Jens Thoms Ivarsson som berättar om Göteborgs Stads jubileumssatsning ”Rain Gothenburg”. Jens kommer prata om hur Göteborg med ett kreativt angreppssätt vill bygga robustare och mer attraktiva dagvatten- och skyfallslösningar, skapa positiva mervärden kring regnet och samtidigt förändra hur vi ser på regn.

Kaffe och fralla serveras från 16.30, Jens kör igång 17.00. Evenemanget är kostnadsfritt, markera gärna på Facebook om du kommer!

Läs mer om jubileumssatsningen Rain Gothenburg

Evenemanget på Facebook

Om Jens Thoms Ivarsson

Jens Thoms Ivarsson är designer och konstnär som tidigare bland annat arbetat som skulptör, designer, föredragshållare och Creative Director för Icehotel i Jukkasjärvi. Numera är Jens anställd av Göteborgs Stad på förvaltningen kretslopp och vatten. Där jobbar han som Creative Director för jubileumssatsningen Rain Gothenburg, med visionen att göra Göteborg till ”Världens bästa stad när det regnar”.

 

Bild på man som springer i regn: Agneta Dellefors