OM OSS

En titt på framtidens innerstad

Hur kommer Göteborgs centrala stadsdelar längs med Göta älv att se ut om 15, 20 och 30 år? Vad finns det för visioner och vad är redan klart? I Älvrummet får du svar på dina frågor om stadsutvecklingen i det som kallas Älvstaden.

Det här är Älvrummet

Älvrummet är ett besökscentrum för allmänheten och Älvstadens ansikte utåt. Här får du en helhetsbild av den stadsutveckling som planeras i Älvstaden och det som redan är klart. Som besökare kan du ta del av föreläsningar, evenemang, guidade visningar, utställningar av förslag och planer samt information om den pågående stadsutvecklingen i Göteborgs innerstad. Älvrummet fungerar även som en naturlig arena för debatter i stadsutvecklingsfrågor, och modellen över centrala Göteborg mitt i lokalen visar staden nu och i framtiden.

Älvrummets historia

Älvrummet slog för första gången upp dörrarna 2008, då på Kanaltorget vid GöteborgsOperan. Successivt blev Älvrummet en självklar plats för information och debatter om stadsutvecklingen längs med älvstränderna.

I slutet av 2017 gick bygglovet vid Kanaltorget ut och Älvrummet behövde en ny lokal. Flytten gick över vattnet till Lindholmen Science Park och Göteborgs mest kunskapsintensiva och expansiva område. När nya Älvrummet öppnade i november 2017 hade utställningen blivit helt digital. Den stora modellen över Älvstaden flyttade med och fick ta plats mitt i Älvrummet.

Välkommen till Älvrummet

Öppen mot världen

Älvstaden är ett av Nordens största stadsutvecklingsprojekt – centrala Göteborg ska växa till dubbel storlek. Genom att stärka kärnan, möta vattnet och hela staden skapar vi en inkluderande, grön och dynamisk innerstad som är öppen för världen. Älvstaden växer fram längs båda sidor om älven i Backaplan, Centralenområdet, Frihamnen, Gullbergsvass, Lindholmen, Ringön och Södra Älvstranden. Målet är 25 000 nya lägenheter och 45 000 nya arbetsplatser.

Läs mer om Älvstaden på alvstaden.se